Ющенко передав Тимошенко, що гроші не повинні відпочивати

Понеділок, 9 червня 2008, 16:06

Президент Віктор Ющенко звертає увагу уряду на необхідність підготовки якісних змін до державного бюджету на 2008 рік.

Про це на брифінгу заявила прес-секретар глави держави Ірина Ванникова, повідомляє прес-служба президента.

За її словами, основні зауваження президента викликають: макроекономічні показники, на яких побудовано бюджет, розміри соціальних стандартів на тлі рівня цін, і недостатність фінансування за програмами, що мають особливе значення для держави.

"Президент наголошує на тому, що уряд на найближчому засіданні має розглянути уточнені макропоказники на 2008 рік. Це дозволить суттєво збільшити доходну частину бюджету. Глава держави також наполягає на негайному перерахуванні розміру прожиткового мінімуму", - сказала Ванникова.

До інших найважливіших проблем, вирішення яких має бути передбачено у змінах до бюджету, Ющенко відносить збільшення ресурсу на своєчасне відшкодування ПДВ та забезпечення балансування фінансових потоків "Нафтогазу України".

Крім того, президент вважає, що у змінах до держбюджету мають бути враховані вирішення проблем додаткового фінансування Міноборони та СБУ відповідно до рішення РНБО, виконання запланованих робіт з реконструкції автомобільних доріг, задіяних до проведення Євро-2012, зокрема шляхом збільшення обсягу урядових гарантій для Укравтодору.

Також Ющенко звертає увагу на проблему розповсюдження телерадіопрограм, вироблених для державних потреб, по всій території України, запровадження експерименту з будівництва доступного житла та збільшення фінансування окремих програм, спрямованих на підвищення якості освіти.

"Президент також висловлює занепокоєння недостатністю фінансування низки важливих для країни програм", - заявила Ванникова.

"Зокрема, не розпочато бюджетне фінансування заходів у сфері охорони здоров'я, соціального захисту, освіти, культури і мистецтва, вугільної промисловості, житлово-комунального господарства, агропромислового комплексу - що у світлі продовольчої кризи на світових ринках набуває особливого значення", - пояснила вона.

За словами прес-секретаря, президент звертає увагу, що низькій рівень фінансування за важливими для держави програмами відбувається при наявності значної суми на Єдиному казначейському рахунку Держказначейства.

"Відтак президент закликає уряд виправити цю ситуацію: гроші мають працювати на добробут країни, а не відпочивати в Нацбанку. Віктор Ющенко просить вжити щодо названих проблем належних заходів та скоординувати діяльність всіх учасників бюджетного процесу", - сказала Ванникова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування