КрільЄЦ обіцяє "стабілізєц"

Понеділок, 9 червня 2008, 22:11

Лідер "Єдиного Центру" Ігор Кріль запевняє, що його політична сила не вийде з коаліції.

"Єдиний Центр вже протягом досить довгого періоду часу довів, що ми маємо завжди аргументовану позицію і на цій позиції тримаємось. У нас практично такі варіанти (щодо виходу з коаліції) неможливі. Якщо б ми щось робили, то робили би це разом", - сказав Кріль в ефірі 5 каналу у понеділок.

"На жаль, нас звинувачували у тому, що ми можемо вийти з коаліції. Ми ніколи не говорили про такі речі і в нас позиція відверта і стабільна", - додав він.

Коментуючи ситуацію з виходом 2 депутатів з коаліції, Кріль сказав, що це не є юридичною підставою для її розвалу.

За його словами, лише у разі, якщо депутати звернуться до КС і він ухвалить рішення про те, що "225 депутатів – це не коаліція", спікер Арсеній Яценюк буде зобов’язаний оголосити про розпад коаліції.

"До того часу Арсенію Петровичу не потрібно робити ніяких кроків, і він сказав, що не буде робити ніяких кроків. Тому, думаю, тут з коаліцією сьогодні все спокійно", - сказав Кріль.

Крім того, за його словами, наразі нема юридичних підстав позбавлення депутатських повноважень депутатів, що вийшли з коаліції, оскільки вони не вийшли з фракцій.

Кріль також висловив думку, що такої ситуації можна було уникнути при формуванні коаліції, розширивши її склад.

"Потрібно було йти шляхом формування більш стабільної коаліції. Потрібно було не ділити посади, а залучати інші фракції, наприклад, блок Литвина можна було залучити до процесу формування коаліції", - сказав він.

Зараз, за його словами, можливість залучення до коаліції Блоку Литвина є, "але тепер набагато важче", оскільки фракція Литвина вимагатиме певні посади в уряді.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування