Ющенко полетів у гості до кума

Вівторок, 1 липня 2008, 09:08

Президент Віктор Ющенко завершив візит до Азербайджану та відбув до Грузії для участі в третьому саміті Організації за демократію та економічний розвиток - ГУАМ.

Як повідомляє УНІАН, у Батумі Ющенко візьме участь у засіданні глав держав-учасниць ГУАМ, у пленарному засіданні організації.

Також запланована зустріч ГУАМ – Республіка Польща на рівні глав держав.

Програмою візиту передбачено ряд двосторонніх зустрічей, в тому числі "віч-на-віч" із президентом Грузії Михайлом Саакашвілі, а також із президентом Польщі Лехом Качинським, президентом Литви Валдасом Адамкусом.

Крім того, Ющенко та Саакашвілі у місті Сарпі відкриють пам’ятний знак "Дорога Грузії – дорога просвітництва - Святого Андрія Первозданного".

Як повідомлялось раніше, на самміті будуть присутні представники з більш як 25 країн та міжнародних організацій, в тому числі Литви, Польщі, Казахстану, Державного департаменту США, Японії.

На саміті планується ухвалення декларації "ГУАМ – інтегруючи схід Європи" та комюніке Батумського саміту.

Можливе підписання декларації про використання транспортного та транзитного потенціалу, спільні заяви ГУАМ та країн-партнерів – США, Японії, Польщі та Чехії, протоколи та документи співробітництва у митній та правоохоронній сферах.

Також під час саміту Грузія перебере головування в цій організації від Азербайджану.

Напередодні ж, у неділю, перебуваючи з візитом в Азербайджані, Ющенко з президентом Азербайджанської Республіки Ільхамом Алієвим узяли участь у церемонії урочистого відкриття пам'ятника Тарасові Шевченку у Баку.

Крім того, Ющенко та Алієв домовились відкрити українську школу в Азербайджані і азербайджанську школу в Україні.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News