ЄС хоче, щоб Україна стабілізувалася

Вівторок, 1 липня 2008, 12:03

Посол Франції, яка стала країною-головою Євросоюзу, Жан-Поль Везіан вважає, що розвиток відносин України з ЄС залежить від політичної стабільності.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті Комерсант-Україна, опублікованому у вівторок.

"Франція хотіла б, щоб під час її головування була досягнута низка амбіційних цілей. Країна, що здійснює головування в Євросоюзі, може дати імпульс тим або іншим темам", - сказав він.

"І Франція має намір додати такий імпульс взаєминам України і ЄС. Але відносини будуються на взаємності. Тому природньо, що існують також очікування з боку ЄС щодо України. Насамперед я говорю про очікування політичної стабільності в Україні", - додав Везіан.

Він підкреслив, що Франція б хотіла "передбачати розвиток політичного життя в Україні".

"Сьогодні цього немає. Сьогодні одні говорять про існування коаліції, інші ставлять цю тезу під сумнів. Говорять про можливість вотуму недовіри уряду, який може бути поставлений на голосування в парламенті", - сказав він.

"А якщо уряд піде у відставку, виникнуть нові питання: яким буде новий уряд, якою буде нова коаліція? Україна допоможе сама собі, якщо парламент зможе працювати, уряд – гармонічно взаємодіяти з президентським секретаріатом і так далі", - додав він.

Відповідаючи на питання, що має зробити Україна, щоб у Брюсселі визнали, що політична ситуація стабілізувалася, він сказав:

"Тут немає якихось формалізованих критеріїв. Думаю, усім стане ясно, коли почнеться погоджена робота різних галузей влади. Не знаю, чи бачите ви сьогодні таку гармонізовану роботу, нам її розглянути непросто".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування