Тимошенко знайшла півмільярда гріхів у Рудьковського

Вівторок, 1 липня 2008, 12:42

Головне контрольно-ревізійне управління в ході перевірки використання фінансових коштів Державною службою автомобільних доріг ("Укравтодор") за перші місяці 2007 року виявило зловживань на 0,5 млрд. грн.

Про це повідомила у вівторок прем'єр-міністр Юлія Тимошенко на селекторній нараді з керівництвом областей і "Укравтодору".

"У ході перевірки "Укравтодору" на сьогоднішній день тільки за перші місяці 2007 року виявлене нечесне використання 0,5 млрд. грн", - сказала вона, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Наразі, за словами прем'єра, уряд має намір провести реформування системи Державної служби автомобільних доріг.

"Мені здається, прийшов час обрати концепцію децентралізації і демонополізації управління дорожнім господарством", - відзначила прем'єр.

На думку Тимошенко, нинішня система управління автомобільними дорогами місцевого значення неефективна, оскільки рішення, що стосуються їх розвитку, модернізації і будівництва, ухвалюються на центральному рівні.

Тому уряд пропонує передати регіональні відділення служби в управління обласним адміністраціям або обласним радам.

"Думаю, все-таки облрадам", - запропонувала прем'єр.

У рамках реформування пропонується передати для розпорядження на місцях 100% від транспортного збору на утримання доріг.

Крім того, передбачається закріпити нову формулу розрахунків використання коштів спецфонду на реконструкцію доріг: 50 на 50 для фінансування робіт на місцевих і дорогах загальнодержавного значення, при тому, що зараз діє формула 40 на 60 на користь доріг державного значення.

Крім того, з держбюджету передбачається виділити 500 млн. грн. цього року для потреб комунальних доріг, з яких 200 млн. грн. призначається для регіонів, що беруть участь у проведенні Євро-2012.

Також уряд планує близько 20 млрд. грн. направити на відкриття кредитних ліній під державні гарантії на будівництво доріг першої категорії.

При цьому Тимошенко вимагає від Міністерства транспорту і зв'язку України і "Укравтодору" розробити нові стандарти будівництва автомобільних доріг, що передбачають кримінальну відповідальність за їх порушення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...