Президентські вибори 2004 року назвали одними із найбільш шахрайських

Вівторок, 1 липня 2008, 17:42

Блог англійської газети "The Times" запропонував на обговорення читачам десятки найбільш шахрайських виборів післявоєнної епохи, в якій четверте місце займають президентські вибори в Україні в 2004 році.

"Коли український прем'єр Віктор Янукович оголосив про свою перемогу на виборах, що пройшли в листопаді 2004 року, сталі лунати обвинувачення в підтасовці", - говориться в матеріалі.

"Тоді ж з'ясувалося, що його супротивника Віктора Ющенка отруїли діоксином, назавжди спотворивши політику обличчя. Одягнені в помаранчеве прихильники Ющенка організували масові акції протесту, і нове голосування виграв уже він з результатом 52%. Віктор Ющенко приніс присягу в січні 2005 року", - говориться в блозі.

Серед найбільш шахрайських виборів газета також назвала продовження повноважень Саддама Хусейна в 2002 році, коли його оточення проголосило, що він одержав усі до єдиного з 11.445.638 голосів виборців у ході референдуму про продовження його повноважень.

Також були названі вибори в Кенії в 2007 році, вибори в Алжирі в 1991, та вибори Слободана Мілошевича в 2000 році в Югославії.

Також серед шахрайських голосувань названий післявоєнний референдум у Польщі, що "закріпив контроль комуністів над країною".

Також газета назвала найбільше шахрайськими вибори в Єгипті в 2005 році, на яких президент Мубарак переміг і набрав 88,6% голосів.

Також у блозі зазначається, що з 1917 по 1989 рік у СРСР "регулярно проводилися постановочні вибори, у ході яких голосували за єдиного кандидата в слухняне до партійного керівництва уряд".

Читачі блога, яким було запропоновано також назвати найбільш шахрайські голосування, в більшості назвали президентські вибори в США в 2000 року, коли результат залежав від підрахунку голосів у Флориді.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування