Ющенко порадів прогресу ГУАМ

Вівторок, 1 липня 2008, 18:44

Президент Віктор Ющенко відзначає прогрес у енергетичних проектах ГУАМ.

Про це він заявив під час виступу на засіданні глав держав-учасниць Організації за демократію та економічний розвиток - ГУАМ у Батумі.

Ющенко звернув увагу на реалізацію проекту Євро-Азійського нафтотранспортного коридору, "де робота проводиться на прикладному рівні, на рівні суб'єктів господарювання".

Він також повідомив, що кілька днів тому було знайдено відповідь на потребу наповнення технологічною нафтою нафтопроводу Одеса - Броди в обсязі приблизно півмільйона тонн.

"Ми приступаємо до фази випробування цієї частини маршруту", - сказав Ющенко.

У своєму виступі він відзначив значні перспективи співпраці у розвитку транспортного і транзитного потенціалу країн ГУАМ, а також співпраці у сфері туризму, яка є однією з найбільш перспективних, насамперед, з огляду на проведення в Україні та Польщі Чемпіонату Європи з футболу ЄВРО-2012.

Президент також висловив сподівання, що країни ГУАМ та Польща тісно співпрацюватимуть з метою прийняття ООН резолюції про визнання Голодомору геноцидом українського народу.

У цілому оцінюючи діяльність організації за минулий рік, Ющенко відзначив, що "формування галузевих проектів стало більш чітким, у нас є більш чіткі цілі на найближчі дванадцять місяців".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування