Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Країни ГУАМ домовились про шлях в обхід Росії

Вівторок, 1 липня 2008, 21:07

Президенти країн – членів ГУАМ заявляють про початок реалізації центрального маршруту Нової євразійської транспортної ініціативи.

Про це йдеться у заяві Ради глав держав – членів ГУАМ про використання транспортного потенціалу і розвиток транспортного коридору ГУАМ.

Документ підписали президент України Віктор Ющенко, президент Грузії Михайло Саакашвілі, президент Азербайджанської Республіки Ільхам Алієв, президент Литовської Республіки Валдас Адамкус, президент Республіки Польща Лех Качинський, а також глави делегацій країн – учасниць самміту.

У заяві зазначається, що згаданий маршрут розроблений у рамках Міжнародного союзу автомобільного транспорту і передбачає розвиток транс-каспійської та транс-чорноморської ділянок коридору ГУАМ.

В заяві також підтверджується необхідність прискорення процесу створення зони вільної торгівлі, відзначається необхідність розробки концепції транспортної політики організації.

Також в документі висловлюється підтримка конкретних проектів з удосконалення інфраструктури транспортного коридору ГУАМ.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...