Конфлікт із зятем Тимошенко майже "вичерпано"

Середа, 2 липня 2008, 09:51

Конфлікт зятя і доньки прем'єр-міністра Юлії Тимошенко з бійцями Внутрішніх військ МВС, який відбувся біля в'їзду на пляж Лонжерон в Одесі ввечері 27 червня, практично вичерпаний.

Про це "Сегодня" повідомили у військовій прокуратурі Південного регіону, куди надійшли матеріали службового розслідування, проведеного спільною комісією МВС і Головкому ВВ.

Як повідомив в ексклюзивному інтерв'ю заступник командувача ВВ Микола Мишакін, правову оцінку діям прапорщика Дмитра Осипенка і солдата Вадима Губського, які нібито скривдили Шона Карра і його дружину Євгенію, повинен дати військовий прокурор.

Однак у командування військами, судячи з висловлень генерала, претензій за підсумками розслідування до обох військовослужбовців немає: "Ми в них не розчарувалися. Вони діяли в рамках своїх повноважень".

Мишакін додав, що ні він, ні Осипенко з Губським тиску з чиєї б то не було сторони не зазнавали.

Член комісії від МВС (попросив не називати прізвище) підтвердив, що "інцидент в Одесі фактично вичерпаний, і в жодної зі сторін цього інциденту одне до одного особливих питань немає, і ніхто не хоче продовження цієї прикрої історії".

Мовляв, хтось погарячкував, хтось спалахнув у відповідь, і розгорівся скандал. Тепер він зійшов нанівець і усі задоволені: "Хлопці, давайте жити дружно".

Старший помічник військового прокурора Південного регіону Едуард Плешко зазначив:

"З погляду закону ситуація така, що від громадянина Шона Карра і Євгенії не надходило офіційних звернень про те, що вони в цьому конфлікті вважають себе потерпілими. Але як немає письмових звернень, і вони не вважають, що їхні права порушені, то що, питається, розслідувати?"

Разом із тим Плешко додав, що перевірка правомірності застосування Осипенком і Губським спецзасобів (балончиків "Терен" і наручників) ще не закінчена. По її завершенню військова прокуратура сповістить про результати.

Командир частини, де служать бійці, у порушенні кримінальної справи проти своїх підлеглих відмовив за відсутністю складу злочину.

Що стосується справи про напад Карра й Євгенії Тимошенко на бійців Внутрішніх військ (їм, згідно з даними експертизи, були завдані тілесні ушкодження), то його також ніхто не розслідує, пише видання. А самі бійці навряд чи будуть "здіймати галас" і вимагати сатисфакції, вважають у ВВ.

На запитання, чому початкові оцінки конфлікту, дані МВС і ВВ, так різко відрізнялися, особа, наближена до голови МВС Юрія Луценка, зреагувало коротко: "Як міністрові доповіли, так він і вчинив, потім розібрався і зрозумів, що поспішив. Тепер усі зацікавлені, щоб ця історія була скоріше забута".


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...