Яценюк пропонує компромісний варіант

Середа, 2 липня 2008, 11:30

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк пропонує розглянути на наступному пленарному засіданні парламенту двома першими питаннями зміни до держбюджету і державну програму соціально-економічного розвитку.

З такою пропозицією він звернувся до лідерів позакоаліційних фракцій у парламенті на зустрічі у середу.

"Мова не повинна йти про боротьбу між політичними силами, а повинно йтися про те, щоб завершити нормально пленарне засідання Верховної Ради. З огляду на це, я пропоную так званий компромісний порядок денний на наступний тиждень. На мою думку, першими двома питаннями у вівторок треба розглянути закон про державний бюджет та державну програму соціально-економічного розвитку", - сказав спікер.

"Це дасть можливість кожній політичній силі, по-перше, проявити себе, а, по-друге, виконати соціально-економічні зобов’язання, які брали політичні сили під час виборчої кампанії", - вважає Яценюк.

Він наголосив, що наполягатиме на першочерговому розгляді цих питань під час зустрічі у президента за участю прем’єр-міністра, що запланована на середу.

Яценюк також додав, що до кінця наступного пленарного тижня необхідно ухвалити зміну до бюджету в обох читаннях.

Після того, за словами Яценюка, необхідно "повернутися до раніше не підтриманих законопроектів", зокрема, – до законів про дорожній рух, престижність шахтарської праці, а також до інших законів "соціального спрямування".

"На четвер я пропоную Кабінету міністрів внести законопроекти, які сьогодні є критичні для уряду і не мають жодного політичного забарвлення", - сказав голова Верховної Ради.

"І на п’ятницю пропонується розглянути звіт Кабінету міністрів про виконання бюджету за 2007 рік, бо це є обов’язкова формальна норма, а також основні напрямки бюджетної політики на 2008 рік", - додав він.

На зустрічі спікера з керівниками фракцій, що не входять в коаліцію, зокрема, були присутні лідери фракцій Блоку Литвина і Комуністичної партії.. Лідер Партії регіонів Віктор Янукович на зустріч зі спікером не прийшов.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування