Лікар Ющенка каже, що діоксину було мало, щоб "убити козака"

Середа, 2 липня 2008, 11:39

Отруйники президента Віктора Ющенко розраховували на те, що він помре від отруєння діоксином, але доза виявилася недостатньою.

Так вважає лікуючий лікар Ющенка Жан-Ілер Сора.

"Я думаю, що за задумом отруйників він мав померти. Весь перший рік лікування я також побоювався за його життя", - сказав Сора в інтерв'ю газеті "Сегодня".

У той же час доза виявилася недостатньою. "Усього близько 5 міліграм. Уявіть, це як снодійна таблетка, ви ж бачили снодійну таблетку, яка вона маленька? Це за обсягом як п'ять-сім кристаликів цукру", - відзначив лікар.

"Цього досить, щоб убити маленьку дівчинку, але мало, щоб убити козака (сміється). Якщо говорити серйозно, я думаю, що Ющенка врятувало те, що в перші кілька днів після отруєння в нього була сильна блювота і пронос, можливо, що частина отрути в такий спосіб була виведена з організму. Але це скоріше медичне припущення, ніж установлений медичний факт", - говорить Сора.

На питання, коли сталося отруєння, лікар припустив, що "замах на життя кандидата в президенти Віктора Ющенка мав місце 5 вересня 2004 року, вранці, вдень або ввечері — сказати важко".

"Отрута потрапила в тіло пацієнта через шлунок, людина, що це зробила, була певним чином підготовлена і знала про дію отрути. Вона могла підкинути її в чай, у будь-яку рідину", - вважає Сора.

На питання про нинішній стан здоров'я Ющенка, лікар заявив, що "зараз він здоровіше за багатьох політиків, принаймні фізично".

"Його тіло пережило неймовірний ураган, але зараз, коли він майже вже зовсім видужав, він став сильніше, ніж раніше", - відзначив Сора.

На питання про те, у скільки обійшлося лікування президента, женевський фахівець відзначив, що "якби в нього стався інфаркт, я думаю це було б значно дорожче".

"Ціна порівнянна з ціною, яку він би заплатив у Феофанії. Хвороба і лікування Ющенка – це колосальний досвід для медицини в питанні лікування діоксинових отруєнь. Історія хвороби президента України – це тепер надбання науки. А взагалі я вважаю, що за лікування повинні заплатити ті, хто його отруїв!", - відповів Сора.

Як відомо, розслідування отруєння Ющенка Генпрокуратурою дотепер не дало результатів. У той же час нещодавно депутат Давид Жванія заявив, що Ющенко не був отруєний, а це було вигадкою штабу.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...