2 автобусам міліції таки вдалося вручити повістку Кернесу

Середа, 2 липня 2008, 12:11

Секретареві Харківської міської ради Геннадієві Кернесу в присутності свідків працівники міліції вручили третю повістку про запрошення його на допит.

Про це повідомили Лізі у Департаменті зв'язків із громадськістю МВС.

Кернеса викликають як свідка в кримінальній справі, порушеній у справі про наркотрафік.

"Зважаючи на те, що пан Кернес є одним з керівників органу місцевого самоврядування, він має з повагою ставитися до законних вимог представників правоохоронних органів і сприяти розслідуванню кримінальної справи", - відзначили в МВС.

У той же час у відомстві підкреслюють, що це був третій виклик секретаря Харківської міськради на допит як свідка.

"У випадку ухиляння його від явки до слідчого, відповідно до діючого законодавства працівники міліції можуть застосувати примусовий привід", - сказали в МВС.

Щоб вручити повістку Кернесу, довелося вдатися до допомоги 2 автобусів міліції, що оточили будинком мерії.

Як відомо, прокуратура Харківської області також порушила кримінальну справу щодо Кернеса за фактом хуліганства (ч.1 ст.296 Кримінального кодексу України).

Справа порушена після перевірки заяв депутата міськради Андрія Руденка і його помічника-консультанта Світлани Семко.

Установлено, що 20 червня поточного року, знаходячись у приміщенні Харківської міської ради, Кернес у присутності великої кількості людей висловився нецензурними словами і нібито штовхнув Семко, у результаті чого вона вдарилася головою об стіну.

Крім того, за словами представників прокуратури, Кернес "наніс удари ногою в область коліна і попереку депутатові міськради, чим завдав останньому тілесні ушкодження".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...