Жванія: "Обличчя Ющенка спотворив тройничний нерв"

Середа, 2 липня 2008, 12:59

Депутат від НУ-НС Давид Жванія заявляє, що обличчя президента Віктора Ющенка спотворив не діоксин, а одна з гілок тройничного нерва.

"Так, обличчя Віктора Ющенка спотворила одна з гілок тройничного нерва", - сказав Жванія в інтерв'ю "Комсомольской правде в Украине".

За його словами, коли в 2004 році надійшла інформація про те, що обличчя Ющенка спотворене хворобою, "у штабі почалася паніка".

"А потім народилася ідея піднести те, що сталося, як отруєння. Я, звичайно, виступив проти...", - сказав Жванія.

За його словами, Ющенко поступив до австрійської клініки "Рудольфінерхаус" із загостренням панкреатиту.

"На 7-й день лікування гострі панкреатитні явища і біль у спині, що їх супроводжував, медики зняли. Майбутній президент відчув себе краще, почав виходити на прогулянки, дзвонити і готуватися до вильоту в Україну. Але через деякі ліки в нього впав імунітет, у результаті чого проявився оперізуючий герпес і почалося запалення однієї з гілок тройничного нерва, що і викликало асиметрію обличчя", - сказав Жванія.

Набряклість на обличчі Ющенка, за його словами, викликали сильні знеболюючі препарати, "наприклад, кортизон".

Жванія також сказав, що до липня 2005 року Ющенко жодних письмових заяв до Генпрокуратури не робив.

"Однак після відставки Кабміну "любих друзів" він злякався: а раптом правда стане надбанням громадськості? Тому було ухвалено рішення терміново порушити кримінальну справу. До цього її просто не існувало. І тоді Віктор Андрійович подав документи до Генпрокуратури", - сказав він.

Жванія також вважає, що версія отруєння Ющенка на дачі колишнього заступника глави СБУ Володимира Сацюка виникла через те, що незадовго до загострення хвороби Ющенко вечеряв на дачі в Сацюка.

"Тому було зручно використовувати цю версію. По-друге, дуже вже міф виходив красивий. У дусі пострадянської країни. Тільки послухайте, як звучить: президента-демократа хотіли вбити колишні кадебісти!", - сказав він.

Водночас, на думку Жванії, Сацюк "аж ніяк не божевільний", "щоб робити подібні речі в себе на дачі, де сплять його діти".

"Коли вся ця каша заварилася, я говорив кілька разів з ними по телефу. А потім Володимир Сацюк виїхав з країни. Я б на його місці теж так зробив. І не тому, що винен. А тому, що в нас на чорне говорять біле!", - розповів Жванія.

"Я вам більше скажу. До липня 2005 року Віктор Андрійович теж з колишніми керівниками Служби безпеки підтримував стосунки. І говорив їм, що усе закінчиться добре", - додав він.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування