Ющенко вимагає від Тимошенко знайти спільну мову зі Стельмахом

Середа, 2 липня 2008, 13:54

Президент Віктор Ющенко стурбований відсутністю злагодженої політики уряду і Нацбанку щодо розвитку економіки України у поточному році.

Таку думку президента, висловлену ним на нараді з питань відновлення макроекономічної стабільності у середу, озвучила його прес-секретар Ірина Ванникова.

"Президент стурбований тим, що уряд і Нацбанк не змогли дійти спільної точки зору щодо розвитку економіки нашої держави до кінця 2008 року", - сказала вона.

За словами Ванникової, на нараді Ющенко нагадав про домовленості щодо спільної позиції з цього приводу, які були досягнуті на попередній нараді, що відбулася 17 червня.

"Президент підкреслив: в країні не може бути двох різних офіційних макроекономічних сценаріїв, на базі одного з яких ухвалюються зміни до бюджету, в той час як на базі другого – зміни у монетарній політиці держави", - сказала вона.

За словами прес-секретаря президента, на попередній нараді Ющенко запропонував, що для виходу з ситуації уряд і Нацбанк мали узгодити між собою один чи кілька сценаріїв розвитку макроекономічної ситуації.

Ще одним кроком, за словами президента, мав стати офіційний прогноз валютно-курсової політики на 2008 рік.

"Це ті сигнали впевненості, переконливості, які повинен отримати ринок", - процитувала Ванникова Ющенка.

За її словами, на нараді у президента присутні, зокрема, прем’єр Юлія Тимошенко, спікер Арсеній Яценюк, міністр економіки Богдан Данилишин, міністр фінансів Віктор Пинзеник, голова НБО Володимир Стельмах, голова ради НБУ Петро Порошенко та представник президента в Кабміні Олександр Шлапак.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування