Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко порадила підняти ціни на газ для населення

Середа, 2 липня 2008, 14:41

Уряд рекомендував Національній комісії регулювання електроенергетики з 1 липня 2008 року встановити нові відпускні ціни на природний газ для побутових абонентів з урахуванням середньозважених граничних рівнів, що на 8,3-13,5% вище чинних.

Нові середньозважені граничні рівні ціни на газ для населення закріплені постановою Кабінету міністрів №585 від 25 червня 2008 року, якою вносяться зміни в п. 8 урядової постанови №605 від 29 квітня 2006 року.

НКРЕ у будь-якому випадку не змогла б виконати цю рекомендацію Кабміну в повному обсязі, тому що її постанови про затвердження нових відпускних цін на природний газ для побутових абонентів набувають чинності через 10 днів після реєстрації в Міністерстві юстиції, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, у квітні 2008 року уряд рекомендував НКРЕ в травні-грудні щомісяця підвищувати відпускні ціни на природний газ для побутових абонентів з річним обсягом споживання не більше 12 тис. куб. м на 3%, для абонентів з річним обсягом споживання понад 12 тис. куб. м - на 5%.

У силу низки причин комісія не виконала ці рекомендації Кабміну.

Нинішні відпускні ціни на природний газ для побутових споживачів НКРЕ затвердила наприкінці 2006 року, вони діють з 1 січня 2007 року.

Населенню постачається природний газ, який добувається на території країни переважно державними підприємствами.

НКРЕ здійснює державне регулювання діяльності суб'єктів природних монополій в електроенергетиці і нафтогазовому комплексі, забезпечує проведення цінової і тарифної політики в цих сферах.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування