Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Покінчити з Тимошенко і Стельмахом виявилося не так просто

Середа, 2 липня 2008, 14:53

Станом на 14.30 Нацбанк та Кабінет міністрів не змогли домовитися щодо узгодженого варіанту макроекономічних показників та відповідних змін до держбюджету на 2008 рік.

Про попередні результати наради у президента на брифінгу повідомив заступник глави секретаріату президента Олександр Шлапак.

За його словами, під час зустрічі міністр економіки Богдан Данилишин заявив, що уряд продовжує наполягати на раніше запропонованих макроекономічних показниках.

У свою чергу голова НБУ Володимир Стельмах сказав, що готовий підтримати відповідні показники уряду виключно за умови, якщо видаткова частина бюджету на 2008 рік змінюватися не буде.

"Якщо ж вона (видаткова частина) міняється, як зараз уряд пропонує, більше ніж на 30 мільярдів, то він (Стельмах) не погоджується з показниками індексу цін виробників, реального ВВП, номінального ВВП та іншими показниками", - сказав Шлапак.

За словами представника секретаріату, "достатньо жорстка дискусія" велася з приводу монетарної і валютно-курсової політики Нацбанку.

Президент розкритикував Стельмаха, зокрема, за відсутність узгодженої позиції НБУ щодо валютно-курсової політики.

"Я залишив нараду на певних попередніх підсумках, які зробив президент і які, на превеликий жаль, нас не посунули далі. Це ті висновки, що були зроблені на нараді 17 червня", - зазначив Шлапак.

"А саме - ми маємо два неузгоджені сценарії економічного розвитку нашої держави на 2008 рік, відтак ми не маємо сьогодні змін до бюджету та основ грошово-кредитної політики. Також ми не маємо суттєвих змін щодо валютно-курсової політики і монетарної політики НБУ", - додав представник секретаріату.

Раніше прес-службою президента очікувалося, що нарада у президента за участі прем'єр-міністра, глави НБУ, голови Верховної Ради закінчиться до 14 години.

Відповідно о цій порі Шлапак мав повідомити журналістам результати зустрічі, що мала розпочатися об 11 ранку.

Як відомо, вже другий тиждень президент та глава його секретаріату Віктор Балога закликають уряд та Нацбанк подати узгоджений варіант макроекономічних показників та змін до держбюджету на 2008 рік.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування