Огризко хоче до 2012 року зняти питання візового режиму з ЄС

Середа, 2 липня 2008, 14:54

Міністерство закордонних справ сподівається на ухвалення конкретних рішень з питання спрощеного візового режиму з країнами ЄС у вересні поточного року під час чергового засідання спільної робочої групи.

Про це журналістам на брифінгу заявив міністр закордонних справ Володимир Огризко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Безумовно, за підсумками наших дискусій у вересні ми зможемо прийти до абсолютно чітких і ясних позицій", - підкреслив міністр.

Він констатував, що на даний момент проблема візового режиму з країнами ЄС дуже турбує українську сторону.

"Ми виходимо з того, що в угоді про спрощений візовий режим присутні конкретні положення, що свідчать про те, що українським громадянам можуть видаватися візи терміном до п'яти днів. Ми будемо вимагати саме такого рішення питання по видачі українським громадянам віз у країни Шенгенської зони", - підкреслив міністр.

Він також додав, що МЗС України веде постійний, серйозний моніторинг цієї ситуації.

Крім того, раніше була створена робоча група в складі українських експертів і експертів з Європейської комісії, які відслідковують ситуацію з виконанням угоди про спрощений візовий режим.

Огризко повідомив, що вже проведено перший раунд консультацій у травні поточного року, і на ньому констатувалося, що в цій сфері є істотні проблеми.

"Ми прийшли до висновку, що така ситуація не є нормальною, і у вересні під час другого засідання цієї робочої групи будуть підведені підсумки, після яких, я сподіваюся, ми прийдемо до практичного розгляду цього питання", - припустив Огризко.

Також він додав, що українська сторона постійно інформує Європейську комісію про випадки порушень, пов'язані з видачею віз, крім того, з боку Європейської комісії були дані відповідні інструкції ще раз перевірити в Києві ситуацію з видачею Шенгенських віз.

Він у черговий раз додав, що сподівається на введення безвізового режиму з ЄС до проведення Євро-2012.

"До 2012 року ми хотіли б питання про візовий режим для України в принципі зняти", - підсумував глава зовнішньополітичного відомства.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування