ЦВК погрожує подати в суд на Генпрокуратуру

Середа, 2 липня 2008, 14:59

Центральна виборча комісія заявляє про блокування створення державного реєстру виборців Генеральною прокуратурою.

Про це на відкритій нараді заявив голова ЦВК Володимир Шаповал, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

"У нас складається чітке відчуття, що з різних причин нам не допомагають..., а до деякої міри заважають", – сказав він.

За словами Шаповала, 23 червня ЦВК одержав розпорядження Генпрокуратури, у якому вимагалося припинити будь-які дії по закупівлі програмного забезпечення для створення держреєстру виборців до ухвалення рішення Конституційного Суду.

Шаповал відзначив, що цим розпорядженням Генпрокуратура фактично унеможливила виконання плану по формуванню держреєстру виборців.

Центральна виборча комісія має намір оскаржити в суді розпорядження Генеральної прокуратури про припинення тендера на закупівлю програмного забезпечення для створення державного реєстру виборців.

Відповідне рішення було ухвалено членами ЦВК на відкритому засіданні.

Члени ЦВК одноголосно підтримали проект протокольного рішення про звернення в Адміністративний суд Києва про визнання протизаконним розпорядження Генпрокуратури №07/1-219 про припинення тендера на закупівлю програмного забезпечення для створення держреєстру виборців.

Як повідомлялося, наприкінці червня заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна заявляла про погрози Центвиборчкому заблокувати судовими позовами створення державного реєстру виборців у випадку невиконання комісією певних ультиматумів.

При цьому вона не уточнила, які саме умови висуваються комісії і хто це робить.
Раніше депутат Верховної Ради, член фракції Партії регіонів Василь Грицак озвучив своє припущення про незаконні домовленості ЦВК по створенню державного реєстру виборців.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування