Саркозі влип у скандал і шантажує Польщу Україною

Середа, 2 липня 2008, 15:31

Президент Франції Ніколя Саркозі розпочав президентство у Європейському Союзі зі скандалу, обвинувативши Єврокомісію, Польщу та Європейський центральний банк.

Як повідомляють у середу європейські ЗМІ, під час телевізійного інтерв’ю ввечері 1 липня Президент Франції обвинуватив комісара ЄС з питань торгівлі Пітера Мендельсона у намірі "здати" інтереси європейських фермерів в переговорах у рамках Світової організації торгівлі.

За словами Саркозі, Єврокомісія готова погодитися на умови менш розвинених країн світу, які можуть призвести до зниження виробництва сільськогосподарської продукції на 20% та скорочення експорту сільськогосподарської продукції на 10%.

"Це призведе до втрати 100 тисяч робочих місць", - заявив президент, повідомляє УНІАН.

У свою чергу Мендельсон в інтерв’ю Бі-Бі-Сі заявив, що своїми заявами Саркозі "підірвав його позицію та позицію Європи на переговорах".

"Я був підірваний, і європейська позиція була послаблена, через що мені шкода", - сказав Мендельсон.

Він також зазначив, що його мандат на переговори у рамках Дохійського раунду переговорів, що тривають з 2001 року між більш розвиненими країнами світу та країнами, що розвиваються, був затверджений усіма лідерами країн-членів ЄС.

У своєму інтерв’ю Саркозі також обвинуватив польського президента Лєха Качинського в небажані підписувати закон про ратифікацію Лісабонської угоди ЄС.

За словами французького президента, Польща "ніколи не була легким партнером у розбудові Європи".

Крім того, Саркозі наголосив, що відмова Варшави ратифікувати угоду зробить неможливим реалізацію польського бажання про вступ України до ЄС.

Французький президент також звинуватив Європейський центральний банк у намірі підвищити процентні ставки. "У кращому випадку це не матиме сенсу, в гіршому – буде повністю контрпродуктивно", - заявив Саркозі.

Франція розпочала головування в ЄС з 1 липня цього року.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...