Ющенко морив Меркель Голодомором

Понеділок, 21 липня 2008, 15:36

Президент Віктор Ющенко передав канцлеру Німеччини Ангелі Меркель списки німців, які померли в Україні через Голодомор у 1932-1933 роках.

"Я передав пані Меркель списки людей, які в 1932-33 роках померли голодною смертю у тих німецьких поселеннях, які знаходяться на східній частині України", - сказав Ющенко на спільній прес-конференції у Києві.

"Я також передав німецькій стороні списки інтернованих осіб 1945-54 років. Ці списки розсекречені. Я просив пані Меркель довести це до рідних і близьких. Разом з тим українська сторона разом з німецькою готова виконати потрібні заходи по цій частині нашої історії", - додав він.

Говорячи про свої переговори з Меркель, Ющенко сказав, що європейська і євроатлантична тематика забрали в них "багато часу в обговоренні", а також, що українська сторона задоволена "характером діалогу" між Україною і Німеччиною.

У свою чергу Меркель сказала, що Україна для Німеччини "пов’язується з динамікою помаранчевої революції".

Вона висловила підтримку "реформаторському курсу України", зазначивши, що "не існує альтернативи демократичному шляху розвитку".

"Для Німеччини Україна не лише є важливим партнером, а партнером, з яким нас пов’язують дружні відносини, які склалися не вчора і не позавчора, а впродовж тривалого часу. І тому ми будемо й надалі з великим інтересом і симпатією спостерігати за розвитком України", - сказала Меркель.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News