У Тимошенко вирішили, що робити з регіонами

Четвер, 3 липня 2008, 08:20

Кабінет міністрів на засіданні у середу затвердив Концепцію нової державної регіональної політики.

Про це повідомив міністр регіонального розвитку та будівництва Василь Куйбіда, інформує прес-служба Мінрегіонбуду.

Попередньо над формуванням нової державної регіональної політики впродовж кількох місяців працювала спеціальна робоча група.

Вона напрацювала проект Концепції з урахуванням національного досвіду, практики інших держав, документів Ради Європи, Конгресу місцевих та регіональних влад Європи, інших європейських організацій з метою визначення засад ефективної сучасної державної регіональної політики з урахуванням внутрішніх і зовнішніх чинників.

Члени робочої групи, які працювали над новим документом, проаналізували стан реалізації Концепції державної регіональної політики, затвердженої 25 травня 2001 року.

За їхніми висновками, Концепція державної регіональної політики 2001 року носила досить загальний характер і не містила достатньої кількості критеріїв та показників, які б давали змогу забезпечити якісний моніторинг її виконання у просторі та часі.

Тому при підготовці нової Концепції, фахівці намагалися надати чіткий перелік проблем, які потребують вирішення, засобів їх розв’язання, інструментів, ресурсів та механізм здійснення моніторингу за виконанням Концепції.

"Ми по іншому дивимося на регіональну політику і, відповідно, підбираємо інструменти для її реалізації. Та регіональна політика, яка була, не тільки не розв’язала соціально-економічні проблеми регіонів, а навпаки – загострила їх і, разом з тим, породила певну відчуженість між регіонами", - зазначив Куйбіда.

"Тому, розробляючи нову регіональну політику, ми виходили з тих умов, які диктує сьогоднішнє геополітичне розташування, а також із тих процесів, які відбуваються сьогодні ззовні нашої держави та всередині", - сказав Куйбіда.

Як сказано у повідомленні, тепер на черзі – розгляд урядом Концепції реформи адміністративно-територіального устрою, Концепції реформи місцевого самоврядування та Концепції удосконалення системи підвищення кваліфікації посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад.

Вони нещодавно були схвалені на засіданні колегії Мінрегіонбуду і необхідність їх "випливає із вже затвердженої урядом Концепції нової державної регіональної політики".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування