НУНС хоче, щоб Тимошенко "без паніки" розказала всю правду

Четвер, 3 липня 2008, 13:55

Фракція НУ-НС сподівається одержати детальну інформацію від економічного блоку уряду щодо розбіжностей між урядом і Нацбанком в оцінці макропоказників економіки бюджету на 2008 рік.

Про це на засіданні Ради коаліції заявив лідер фракції НУ-НС В’ячеслав Кириленко, повідомляє УНІАН.

"Навколо цього питання (визначення макропоказників) виникає багато дискусій. Ми знаємо, що є розбіжності між урядом і президентом", - сказав Кириленко.

При цьому він підкреслив, що при обговоренні даного питання фракція налаштована не на конфліктність, а на конструктивний діалог, і висловив сподівання, що консенсус буде знайдено.

Також Кириленко підкреслив, що фракцію НУ-НС цікавлять параметри валютної і кредитної політики, прогноз інфляції – "без паніки, але й без приховування якихось фактів".

Також фракцію цікавить, яким саме чином буде використано 30,4 млрд. грн. додаткових доходів: або вони підуть на покриття дефіциту бюджету, або будуть витрачені на інші цілі, сказав він.

Раніше прем`єр-міністр Юлія Тимошенко заявила на Раді коаліції, що уряд розробив законопроект про зміни до державного бюджету 2008 року, і розбіжностей щодо макропоказників у Кабінету міністрів і Національного банку немає.

Водночас у середу відбулись консультації щодо макропоказників бюджету в секретаріаті президента за підсумками яких було заявлено про розбіжності в поглядах уряду і Нацбанку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування