Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МВС дорікають за "фокуси" з платними послугами

Четвер, 3 липня 2008, 14:24

Рахункова палата заявляє про непрозорість системи платних послуг Міністерства внутрішніх справ.

Про це сказано повідомляють "Українські новини" із посиланням на прес-службу Рахункової палати.

Колегія Рахункової палати вважає, що система залучення до бюджету коштів і використання їх за надані адміністративні послуги у 2007 у МВС була непрозорою і не відповідала всім вимогам чинного законодавства.

Рахункова палата зазначає, що розпочату роботу керівництвом МВС з нормування і тарифікації системи платних послуг було виконано з істотними помилками й окремими порушеннями законодавства, внаслідок чого залишаються невирішеними проблеми відкритості, зручності, доступності послуг, тривалості строків отримання і черг.

Аудитори констатують, що в 2007 році МВС надавало більшого значення максимальному отриманню доходів від системи платних послуг, залишаючи невирішеними проблеми якості, здешевлення їхньої вартості для населення.

Замість удосконалення системи якості надання платних послуг МВС впровадило практику залучення до надання цих послуг державних підприємств міністерства, які надавали послуги у коротші терміни, але дорожче.

У результаті остаточна вартість послуг для споживачів зросла у 1,5-2,6 рази.

За таких умов МВС занижувало планові показники своїх надходжень до спецфонду, у результаті чого воно отримувало надпланові доходи, які направлялися не на організацію надання цих послуг, а використовувалися на покриття дефіциту фінансових ресурсів.

У 2007 році доход за платні послуги становив 545 млн. гривень, з них 254 млн. гривень було відібрано для наступного перерозподілу на розсуд керівництва, зокрема понад 13 млн. гривень - з порушеннями бюджетних принципів.

Висновки із пропозиціями з усунення виявлених недоліків Рахункова палата направила Верховній Раді та Кабінету міністрів.

Висновок колегії Рахунковій палаті спрямовано Міністерству внутрішніх справ для виправлення недоліків і порушень.

Як відомо, Рахункова палата є підлеглим Верховній Раді інститутом фінансово-економічного контролю за використанням коштів держбюджету.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування