Ющенко кинув ще один докір Тимошенко. Вона кивнула – і пішла

Четвер, 3 липня 2008, 15:49

Президент Віктор Ющенко просить прем'єр-міністра Юлію Тимошенко розглянути в п'ятницю питання виконання Кабміном положень закону про основні принципи державного нагляду і контролю в сфері господарської діяльності.

Про це він заявив у четвер у своєму виступі на форумі "Влада і бізнес - партнери", інформує Ліга.

Президент звернув увагу на те, що з часу підписання закону минуло більше року, а його ключові положення до сьогодні не імплементовані.

Реклама:

"Станом на 1 липня поточного року із 40 законодавчих актів, що потребують приведення у відповідність із законом, тільки чотири законопроекти подані у Верховну Раду України. Питання: у країні існує Міністерство економіки, Міністерство фінансів, податкова служба, уряд, у нас існують державні органи, які у рамках цього закону мали подати ініціативи?", - сказав Ющенко.

"Інше питання - ухвалив би їх парламент чи ні. Але в мене сьогодні питання: чому ці законопроекти не подані в парламент, хто за них відповідає?", - додав він.

Ющенко звернувся до Тимошенко:

ВІДЕО ДНЯ

"Юліє Володимирівно, я просив би, наприклад, завтра розглянути це питання в уряді і подивитися, яке міністерство свої зобов'язання з даного закону перед підприємцями не виконало".

Президент висловив упевненість у тому, що в цьому питанні можна навести порядок і виключити його з числа проблемних.

Водночас, глава держави зазначив, що на сьогодні ухвалені тільки 7 з 28 постанов уряду про затвердження критеріїв розподілу суб'єктів господарювання за ступенем ризиків їхньої господарської діяльності.

Ющенко поцікавився, чому тільки сім. "Що, Мінекономіки зарплату не отримувало, не було можливості організувати робочий процес?" - сказав він.

У зв'язку з цим Ющенко попросив Тимошенко протягом місяця вирішити це питання.

У свою чергу, прем'єр запевнила президента в тому, що всі сформульовані доручення будуть узяті до виконання, і відправилася на зустріч із президентом UEFA Мішелем Платіні.

Ліга,

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування