Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рибаков поскаржився Медведьку на "скроєне" рішення БЮТ

П'ятниця, 4 липня 2008, 09:41

Ігор Рибаков заявляє, що рішення ради БЮТ, яка нібито припинила його депутатські повноваження і виключила з фракції, "побудоване на умисно спотвореній інформації".

Він також просить Генеральну прокуратуру порушити "за вказаним фактом" кримінальну справу та притягти авторів "фальсифікації" до відповідальності, повідомляє прес-служба депутата.

"30 червня засоби масової інформації з посиланнями на неназвані джерела повідомили, що рада Блоку Юлії Тимошенко постановила припинити мої повноваження як народного депутата. Про явну абсурдність, безпідставність і очевидну правову недолугість цього рішення свідчить хоча б те, що самі учасники зібрання плуталися у своїх заявах щодо того, чи взагалі порушувалося питання про моє виключення з депутатського корпусу", - вказує Рибаков.

Він нагадує, що встановлювати та припиняти повноваження народного депутата може тільки Центрвиборчком "у суворій відповідності із законодавством і передбаченими процедурами".

"Маю у своєму розпорядженні документальне підтвердження того, що рішення ради БЮТ скроєно на основі грубого викривлення дійсного стану справ, пов’язаного з моїм виходом із парламентської більшості. По суті, йдеться про спробу БЮТ скласти власну, зручну версію подій, які призвели до розпаду коаліції, і побудувати на цій неправді весь комплекс дій щодо витіснення мене з Верховної Ради", - заявляє Рибаков.

За його словами, в офіційному рішенні ради БЮТ записано, що Олександр Турчинов поінформував присутніх, нібито Рибаков написав заяву про вихід не тільки з коаліції, а й "про відкликання свого особистого підпису зі списку членів депутатської фракції" БЮТ, яка сформувала цю коаліцію, однак це не відповідає дійсності.

"За задумом бютівських комбінаторів, це дозволить апелювати до недавнього рішення Конституційного Суду щодо тлумачення норми Основного Закону про входження і невходження народного депутата до складу депутатської фракції, і таким чином вимагати від ЦВК припинення моїх повноважень як народного депутата. Вітаю: задум провалився! ", - каже він.

"Офіційно заявляю, що ніколи не відкликав свого підпису зі списку фракції БЮТ", - заявляє Рибаков, цитуючи на підтвердження свою заяву про вихід із коаліції, оприлюднену спікером.

"Відкликання мого підпису зі списку народних депутатів, що увійшли до більшості, вказує виключно на вихід із коаліції та припинення участі в її роботі. Це – політична позиція незгоди і протесту. Але це зовсім не тотожне виходу зі складу фракції. Однак БЮТ намагається поставити тут знак рівності, розраховуючи цим ввести в оману ЦВК і дезінформувати громадськість щодо моїх справжніх намірів ", - наголошує він.

Рибаков переконаний, що "керівництво Ради Блоку свідомо спотворило дійсний стан справ, аби домогтися її (Ради Блоку) позитивного голосування" за припинення його депутатських повноважень, а на засіданні ради були повідомлені "завідомо неправдиві відомості зі злочинним умислом, що є діянням, за яке передбачена кримінальна відповідальність".

"У зв’язку з тим я офіційно звернувся в Генеральну прокуратуру із заявою, в якій прошу порушити за вказаним фактом кримінальну справу, ретельно розслідувати виявлену мною фальсифікацію та притягти її авторів до відповідальності", - сказано в заяві.

При цьому Рибаков звертає увагу на "ще один промовистий факт: під рішенням ради БЮТ стоїть факсимільний підпис Ю.Тимошенко".

"Мені достеменно відомо, що самої лідерки БЮТ на зібранні не було. Отже, вона стала інструментом в руках свого найближчого оточення, яке хоче будь-що, використовуючи найбрудніші методи, виштовхнути мене з Верховної Ради", - переконаний він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...