ЦВК вже має документи на Рибакова. Заміна можлива?

П'ятниця, 4 липня 2008, 12:35

Рішення міжпартійного з'їзду БЮТ щодо позбавлення Ігоря Рибакова депутатських повноважень надійшло в Центральну виборчу комісію ще 2 липня.

Про це газеті "Комерсант-Україна" повідомили в Центрвиборчкомі.

"Документи на Рибакова є. Вони зареєстровані і роздані всім членам комісії", - розповіла виданню заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна.

2 липня "Комерсант" став свідком того, як у ЦВК прибули два представники БЮТ – заступник голови фракції Андрій Портнов і народний депутат Володимир Пилипенко. Вони зайшли до кабінету Усенко-Чорної і знаходилися там не менше 40 хвилин.

На запитання кореспондента, що саме депутати робили в Центвиборчкомі, Портнов відповів, що він знаходився не в ЦВК, а біля неї, де "здійснював денну прогулянку з метою рекогносцування місцевості і вивчення обстановки навколо Центвиборчкому".

На запитання, чи заносив він до ЦВК документи по Рибакову, Портнов відповів: "Я утримаюся від коментарів".

Незважаючи на те, що за законом ЦВК може ухвалити рішення про позбавлення депутатських повноважень Рибакова не раніше, ніж через 5 днів після отримання відповідних документів, члени комісії не виключають, що уже у вівторок до присяги буде приведений наступний за списком депутат від БЮТ.

"Теоретично це можливо. А практично... Будемо чекати розгляду цих документів. Я вважаю, що є всі підстави визнати обраним і зареєструвати наступного за списком депутата", - заявила Усенко-Чорна.

За її словами, вже в п'ятницю, 4 липня, члени ЦВК розглянуть документи, що надійшли.

Водночас, у прес-службі ЦВК у п’ятницю повідомили УНІАН, що рішення міжпартійного з`їзду БЮТ щодо позбавлення Рибакова депутатських повноважень у цей день розглядати не будуть. "Сьогодні точно не розглядатиметься (це питання)", - сказали там.

Як відомо, у четвер лідер парламентської фракції БЮТ Іван Кириленко повідомив, що уже у вівторок, 8 липня, у Верховній Раді буде приведений до присяги новий депутат, який посяде місце Рибакова, що 6 червня заявив про вихід зі складу коаліції.

30 червня міжпартійний з'їзд БЮТ ухвалив рішення про виключення його з фракції.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування