Лікарі Ющенка хором розказали, що слова Жванії – нісенітниця

П'ятниця, 4 липня 2008, 13:04

Швейцарський лікар президента Ющенка Жан Ілер Сора запевняє, що отруєння Віктора Ющенка не могло трапитися через отруєння суші чи чимось іншим, як говорили деякі політики в Україні.

Про це він заявив в інтерв’ю Бі-Бі-Сі.

"Шрами на обличчі президента настільки характерні для отруєння діоксином, що ніхто не може сумніватися, що це був діоксин. Кожного разу, коли дерматологи збираються і про це говорять, всі кажуть: о, ми поставили діагноз по телевізору одразу ж, коли його побачили", - зазначив Сора.

"Хлоракне - не дуже вдала назва, бо це не акне, а щось інше. Це утворення на шкірі, яке виникає для того, щоб збирати в собі діоксин. Це захисний механізм проти діоксину. Ці горбики концентрують діоксин, а потім його перетравлюють", - пояснив лікар, розповідаючи про стан обличчя Ющенка.

Лікар каже, що зазвичай відновлення після такого тяжкого отруєння триває понад десять років. Але завдяки новим методам лікування одужання Ющенка йде набагато швидше.

"Перш за все він був дуже хоробрим пацієнтом. Він був хоробрим, щодня ходив на роботу... ця хвороба дуже унікальна, але він весь час казав: я мушу опиратися, я козак! Спочатку він не дуже розумів, що може робити сучасна медицина, так що він мав сумніви, але зараз він розуміє ситуацію куди краще, ніж раніше", - зазначив Сора.

Водночас київський лікар Ростислав Валіхновський назвав нісенітницями слова Давида Жванії, що Ющенка не отруювали.

"Взагалі викликають сміх такі заяви політиків про медицину. Я детально прочитав інтерв'ю пана Жванії у "Комсомольській правді". Там, наприклад, препарат "кортизон" називається знеболювальним препаратом. Безумовно, це нісенітниця повна", - заявив лікар.

"Лікарі зробили свою роботу, а Генеральна прокуратура, безумовно, її завершить і оприлюднить результати тих досліджень. Безумовно, ці заяви мають виключно політичне забарвлення, я маю на увазі заяви відносно того, що не було отруєння", - зазначив Валіхновський.

"Я впевнений в тому, що зараз проходять вже остаточні стадії допиту свідків. Я особисто і мої колеги давали свідчення в генеральній прокуратурі, і та група лікарів, які працювали з українського боку, виклала своє фахове бачення", - повідомив лікар Ющенка.

"І на даний момент медична сторона знята - лікарі підтверджують отруєння. Є, я так розумію, особливості експертної оцінки з боку Генеральної прокуратури. Безумовно, їм потрібен ще певний час для того, щоб оприлюднити всі результати", - зазначив Валіхновський.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...