У структурі Балоги вже мріють, як Ахметов стане сенатором

П'ятниця, 4 липня 2008, 16:30

Політолог Вадим Карасьов вважає, що політичні кризи в Україні можна подолати, створивши двопалатний парламент.

Таку думку він висловив в конференції на сайті "Гарт".

За його словами, "практика існування в Україні абсолютної однопалатності постійно генерує парламентські кризи, що можна було спостерігати протягом 90-х років".

Натомість, на його думку, двопалатна система розширює представницькі функції законодавчої влади в країні і, водночас, ставить перед політичною системою потрійне завдання.

"По-перше, розвождіювати партії; по-друге, розбізнесувати партії, тобто, зробити з них політичні, а не бізнесові партії; а по-третє, двопалатність перегукується з європейськими традиціями парламентаризму", - зазначив Карасьов.

Крім того, нововведення, – підкреслив політолог, – дасть можливість впливовим бізнесменам стати сенаторами та обиратися за мажоритарними округами до Верхньої палати, звільнивши місце для дійсно серйозних партійних політиків у Нижній палаті".

"Нічого робити Ахметову в ПР. Його місце - бути сенатором. А у Нижній палаті нехай буде бьільше таких людей, як Чорновіл. Це тільки приклад Партії регіонів. Перехід бізнесу з Нижньої до Верхньої палати зменшить прайс на місця у списках", - зазначив політолог

"Це оздоровить і морально, і політично партійні сили, а також зменшить спокуси, наприклад, для переходу з фракції до фракції", – підсумував Карасьов.

 


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...