Європа оцінила українську боротьбу з корупцією, якої нема ніде в світі

Субота, 5 липня 2008, 11:42

Рада Європи надала позитивний експертний висновок щодо "антикорупційного пакету" законопроектів, який пройшов перше читання у Верховній Раді та підготовлений до другого з урахуванням пропозицій міністерства юстиції та народних депутатів.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Мін’юсту, доопрацьований "антикорупційний пакет" був представлений Раді Європи для надання експертного висновку. Експертизу провів президент Групи держав проти корупції (GRECO) Драго Кос.

У своєму висновку він відзначив високу якість, значущість та інноваційність доопрацьованих проектів.

"Зусилля українських законотворців у сфері внесення змін до відповідного антикорупційного законодавства заслуговують високої оцінки", - зазначається у висновку.

В експертному висновку також наголошується, що "зміни до Кримінального кодексу, Кодексу про адміністративні правопорушення, а також до нового проекту закону України "Про засади запобігання та протидії корупції" є свідченням багатообіцяючого початку нового, гармонізованого антикорупційного підходу в Україні".

Кос висловив упевненість, що ухвалення "антикорупційного пакету" стане великим досягненням і для України, і для міжнародної спільноти, "оскільки проекти містять багато прекрасних рішень, ще не відомих у практиці інших країн".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування