Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українські й російські депутати порозумілися про "чорні списки"

Неділя, 6 липня 2008, 18:46

Депутатські групи з міжпарламентських зв’язків Верховної Ради та Держдуми РФ вирішили сформувати спільні підгрупи для активізації міжпарламентського діалогу і узгодили графік роботи міжпарламентської групи дружби на найближчий рік.

Як повідомила УНІАН прес-секретар співголови групи з української сторони Наталії Королевської Алла Годунова, такі рішення були прийняті на першому засіданні депутатських груп, що пройшло 5-6 липня в Одесі.

"Всього сформовано 17 спільних підгруп, зокрема, з аграрних, економічних, правових питань, свободи слова та інші", - зазначила Королевська.

За її словами, засідання відбулося за дорученням голови ВР Арсенія Яценюка. У засіданні взяли участь з української сторони представники всіх фракцій ВР.

За ініціативи української делегації прийнято звернення, в якому наголошується на необхідності укласти міждержавні угоди в тих галузях, що представляють взаємний інтерес і є пріоритетними для українсько-російського співробітництва.

Російська делегація виступила з ініціативою обговорити спільну заяву щодо "необхідності відміни чорних списків".

Як зауважила Королевська, українська делегація також погодилася, що існування "чорних списків" не сприяє налагодженню добросусідських відносин. За її словами, "українська делегація обговорить цей документ на засіданні української частини групи дружби, яка включає 200 депутатів, для прийняття остаточної редакції заяви".

Учасник засідання, народний депутат Ірина Геращенко підкреслила, що "на думку представників коаліції, які були присутні на цій дискусії, там має бути зафіксована позиція щодо неприпустимості будь-яких закликів про порушення територіальної цілісності держав. Ці позиції окремо зафіксовано українськими представниками від коаліції".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...