ЦВК заборонили поки що заміняти в Раді Рибакова

Понеділок, 7 липня 2008, 11:42

Одеський окружний адміністративний суд призупинив дію рішення міжпартійного з'їзду блоку Юлії Тимошенко про дострокове припинення повноважень народного депутата Ігоря Рибакова (фракція БЮТ) до розгляду по суті його позову.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі Центральної виборчої комісії, відповідна постанова суду про забезпечення позову надійшла в комісію.

Постанова винесена в рамках розгляду позову Рибакова, який оскаржив в Одеському окружному адміністративному суді рішення міжпартійного з'їзду БЮТ про дострокове припинення його повноважень у зв'язку з тим, що він подав заяву про вихід зі складу коаліції.

Даною постановою суд заборонив ЦВК здійснювати будь-які дії з реєстрації народним депутатом замість Рибакова наступного за списком БЮТ кандидата.

Як відомо, 30 червня міжпартійний з'їзд БЮТ ухвалив рішення про дострокове припинення повноважень народного депутата Рибакова, який раніше написав заяву про вихід із коаліції. Аналогічну заяву підписав депутат НУ-НС Юрій Бут.

Сам Рибаков заявляє про неправомірність такого рішення з’їзду БЮТ і продовжує виконувати свої обов'язки.

Наступним за списком БЮТ кандидатом є Олег Тищенко (№176 у списку БЮТ), 1942 року народження, член партії Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина", керівник департаменту виконавчого секретаріату політради партії "Батьківщина".

У коаліцію у Верховній Раді раніше входили 227 депутатів при кваліфікованій більшості в 226 голосів. Конституційний склад Верховної Ради - 450 депутатів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News