Литвин і Симоненко поставили умови, на яких вони працюватимуть

Понеділок, 7 липня 2008, 12:48

Фракції Компартій та Блоку Литвина погодяться на продовження пленарних засідань Верховної Ради ще на тиждень у разі визначення чіткого плану роботи і розкладу засідань.

Зокрема, на засіданні погоджувальної Ради у понеділок лідер Компартії Петро Симоненко заявив, що його фракція підтримає продовження сесії "тільки в тому випадку, коли буде зрозуміло, що ми будемо розглядати".

"Якщо у нас буде чітка і зрозуміла програма конкретних дій, тоді фракція комуністів обов’язково підтримає продовження (роботи на тиждень). Але якщо це буде знову балаканина і непідготовлені проекти документів, це не буде сприяти тому, що Верховна Рада буде працювати", - сказав він.

У свою чергу лідер Блоку Литвина Володимир Литвин заявив, що наступний тиждень може бути пленарний "за однієї умови – якщо буде чітко визначено і узгоджено план роботи на наступний тиждень".

"Ми пропонуємо після засідання погоджувальної ради провести засідання за участі керівників фракцій, щоб ми розписали питання, які будуть розглядатися протягом двох пленарних тижнів", - сказав він.

При цьому Литвин запропонував першими поставити на голосування закони про заробітну плату і про статус держслужбовця щодо вчителів, діячів культури, медиків.

"Якщо ми так печемося про український народ. Це буде тестування, чи є бажання вирішувати соціальні проблеми. Тоді ми далі будемо голосувати", - сказав він.

Крім того, Литвин запропонував перенести розгляд проекту внесення змін до Держбюджету на наступний тиждень у разі, якщо Верховна Рада продовжить свою роботу.

"Якщо ми домовимося, що наступний тиждень – пленарний, то давайте розглянемо бюджет у наступний вівторок з тим, щоб ухвалити його у четвер", - сказав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...