У Ющенка назвали, де саме Тимошенко його проігнорувала

Понеділок, 7 липня 2008, 13:50

Проект змін до державного бюджету, який пропонує Кабінет міністрів, не врахував низку пропозицій президента Віктора Ющенка.

Про це на брифінгу в понеділок повідомила прес-секретар президента Ірина Ванникова.

Так в проекті бюджету передбачено збільшення фінансування аграрного фонду на 1 млрд. гривень.

"На переконання президент цього недостатньо", зазначила Ванникова, додавши, що на утримання балансу ціни на зерно країні необхідно мати 1,2 мільйони тонн зерна, ціна якого складає 1251 грн за одну тонну. На це необхідно 1,5 млрд гривень.

Також Ванникова зазначила, що в проекті бюджету не передбачено додаткове фінансування на проведення експерименту з побудови доступного житла. "Вимоги президента щодо необхідності виділення на цю мету 500 млн. гривень враховані лише частково. У проекті передбачено 200 млн.", - додала вона.

Ванникова додала, що аналогічна ситуація з придбанням житла для військовослужбовців. Так замість 1,1 млрд гривень, в бюджеті передбачено 200 мільйонів гривень.

Також Ванникова додала, що в бюджеті не враховано виконання в повному обсязі завдань, визначених в указі президента щодо забезпечення розвитку збройних сил України.

"Заходи, передбачені указом є необхідними, для підвищення боєздатності армії та забезпечення переходу на контрактну армію", - зазначила Ванникова, додавши, що на цю мету "додатково потрібно було передбачити 500 млн. гривень".

Також, за її словами, "надзвичайно низький рівень при врахування пропозицій президента по гуманітарній та екологічній сферах", в тому числі не враховано пропозицію президента на додаткове фінансування книговидавництва на 20 млн. гривень.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування