Яценюк хоче провести тиждень "по-людськи" і з компромісом

Понеділок, 7 липня 2008, 14:07

Спікер Арсеній Яценюк просить профільний комітет розглянути законопроект про зміни до Держбюджету з тим, щоб Верховна Рада могла розглянути їх у першому та другому читанні.

Про це він сказав наприкінці погоджувальної ради у понеділок.

"Не тільки голові парламенту потрібно, щоб парламент працював. І всі керівники фракцій зацікавлені в тому, щоб поточний пленарний тиждень завершити по-людськи", - сказав він.

"Сьогодні чітко треба зрозуміти, що фактично класичної кількості голосів більшості нема ні в кого, тому по кожному законопроекту треба буде шукати компроміс", - додав спікер.

З огляду на це, на думку Яценюка, "саме закон про бюджет може бути компромісним законопроектом, тому що він має враховувати не тільки інтереси політичних сил того чи іншого табору, а повинен враховувати інтереси всього парламенту і всіх регіонів".

"Ми в процесі першого і другого читання сьогодні в парламенті здатні довести, що ми в стані відстоювати власні інтереси виборців", - сказав він.

"Я прошу провести засідання комітету, внести подання на розгляд Верховної Ради про розгляд даного законопроекту на перше читання. Ми його опрацюємо у першому читанні, передамо на опрацювання у другому, і таким чином у встановлені законом терміни і за процедурою зможемо його нормально розглянути", - додав Яценюк.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News