Литвин лякає ще одними виборами і війною невиданих масштабів

Понеділок, 7 липня 2008, 21:40

Лідер блоку свого імені Володимир Литвин вважає, що перед президентською кампанією в Україні будуть ще одні дострокові парламентські вибори.

"Я думаю, конфлікт між президентом і прем’єр-міністром буде наростати, оскільки, ви прекрасно розумієте, що в них одне електоральне поле. Я думаю, що "Регіони" будуть демонструвати терпіння, але воно в них не безкінечне. А відтак і одні, і інші перед президентськими виборами будуть зацікавлені в тому, щоб ще раз зводити – не сходити, а зводити – країну на дострокові парламентські вибори", - сказав Литвин в інтерв’ю 5 каналу.

На його думку, ці дострокові вибори будуть потрібні політичним силам "для того, щоб побачити, які в них шанси є на президентські вибори, для того, щоб мобілізувати можливість, яка буде отримана на дочасних парламентських виборах, на президентські".

"Я думаю, що війна буде така, масштаби і розмах якої на пострадянському просторі були ще небачені з урахуванням того, які ставки вже робляться на президентську кампанію. Сьогодні вся причина, вся колотнеча у країні відбувається через те, що не вистачає посад", - сказав Литвин.

Говорячи про існування коаліції і про можливість співпраці його фракції з нею, Литвин зазначив:

"Коаліція спромоглася ухвалити лише 20% рішень з тих, що були загалом ухвалені (Верховною Радою). Всі 80% ухвалювали ті (фракції), які не входять в коаліцію. З них левова частка рішень була ухвалена тоді, коли голосувала фракція, яку я маю честь представляти".

"Завтра ми оприлюднимо 12 своїх позицій, що треба зробити у першу чергу, щоб внести спокій в країні, щоб була передбачуваність, а далі, щоб конкретно розв’язувались питання, які печуть насамперед суспільству", - додав він.

"Якщо ці позиції будуть сприйняті коаліцією – будь ласка, ми готові співпрацювати. Якщо не хочуть – давайте будемо думами, як розширити базу підтримки щодо ухвалення тих рішень у Верховній Раді", - зазначив Литвин.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News