Губернатор перейшов в "ЄЦ", щоб "протистояти уряду"

Вівторок, 8 липня 2008, 09:01

Голова Дніпропетровської облдержадміністрації, колишній "нашоукраїнець" Віктор Бондар пояснює своє входження до регіональної організації партії "Єдиний центр" потребою в новій політичній силі, "яка змінить ставлення людей до політики".

"Україні потрібна нова політична сила, яка змінить ставлення людей до політики", - так пояснив свій крок Бондар на зборах місцевого "ЄЦ" у ці вихідні, повідомляє Радіо "Свобода".

За його словами, у час політичних негараздів в Україні до влади має прийти нова політична сила, яка б своїми "прагматичними, зваженими кроками змогла б вивести країну на новий рівень розвитку".

Бондар вважає, що його перехід до нової партії буде на користь усьому регіону: разом із однодумцями, сподівається він, можна буде змінити систему міжбюджетних відносин і "протистояти нинішньому урядові, який майже не надає коштів для області".

Як повідомила Радіо "Свобода" прес-секретар Бондаря Алла Шоріна, голова Дніпропетровської облдержадміністрації не обійматиме керівних посад у "Єдиному центрі" – він буде лише "почесним членом" партійної організації.

Новоспечена партія на Дніпропетровщині, очевидно, спиратиметься на апарат державних службовців. Керівником обласної організації "Єдиного центру" став начальник юридичного управління облдержадміністрації Володимир Юрченко.

До партійного осередку також увійшли начальник головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Олександр Любович, начальник управління внутрішньої політики ОДА Гліб Пригунов, керівники низки підприємств та установ. Пригунов, як і Бондар, задля членства у новій партії покинув "Нашу Україну".

Між тим, дніпропетровські "нашоукраїнці" ситуацію зі втратою однопартійців не драматизують.

Як заявив в інтерв’ю Радіо "Свобода" голова облорганізації "Нашої України" Віктор Гноєвий, партійна діяльність голови ОДА й раніше не впливала на стан справ у регіональному осередку, адже він був членом столичної, а не дніпропетровської організації "Нашої України".

Вихід же з партії керівника управління внутрішньої політики місцеві "нашоукраїнці" суттєвою втратою не вважають, однак готуються до нових втрат.

Гноєвий прогнозує, що незабаром у лавах партії не дорахуються ще щонайменше кількох членів, які зараз обіймають посади голів районних держадміністрацій.

Як відомо, на загальному зборі Дніпропетровської обласної організації партії "ЄЦ" у суботу Віктор Бондар увійшов до регіональної організації партії "Єдиний центр". Разом із ним лави новоствореного осередку поповнили ще кілька посадовців високого рангу з облдержадміністрації.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування