У НУ-НС зловили опозицію на бажанні "половити рибку в мутній водичці"

Вівторок, 8 липня 2008, 10:33

Лідер фракції НУ-НС В’ячеслав Кириленко заявляє, що у проекті Держбюджету, поданому до Верховної Ради урядом, не враховано низку принципових вимог президента Віктора Ющенка і НУ-НС.

"На цьому тижні ми бачимо головним питанням зміни до бюджету. Прикро, що уряд вніс зміни до бюджету в липні, а не в березні, але добре, що вніс. Не всі зауваження президента і фракції НУ-НС враховані у законопроекті уряду. І ми будемо працювати над тим, щоб ті принципові позиції, які ми пропонуємо, були враховані", - сказав Кириленко з трибуни парламенту у вівторок.

Зокрема, за його словами, уряд не достатньо врахував вимоги президента щодо фінансування оборонних видатків, програми "Доступне житло", програм охорони здоров’я і підтримки агропромислового комплексу.

"Ми як частина коаліції будемо працювати з урядом і з нашими колегами з БЮТ, щоб всі ці принципові зауваження були враховані", - сказав Кириленко.

Водночас він додав, що частина фракцій опозиції "готова до дестабілізації ситуації шляхом внесення питання про звіт прем’єра і Кабінету міністрів".

"Якщо є таке принципове бажання, безумовно, це право опозиції. Але одного лише бажання проголосувати за резолюцію недовіри мало, оскільки країна в такому випадку повинна почути конфігурації майбутньої коаліції, якщо хтось цим питанням почав займатися", - сказав Кириленко.

"Поки що ми чуємо лише заяви, лише невдоволення від діяльності демократичної коаліції, але ніхто не сказав країні і суспільству, чи готова опозиція представити формат нової коаліції і чи є прізвища кандидатів на посади, наприклад, нового голови Верховної Ради і нового прем’єра. Очевидно, що цих прізвищ немає, а є лише бажання дестабілізувати ситуацію і в цій мутній водичці половити рибку", - додав він.

Кириленко висловив думку, що опозиція сама знає, що створення нової коаліції зараз у парламенті неможливе.

"Принаймні позиція фракції НУ-НС залишається незмінною", - додав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News