Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЯЦЕНЮК ЗВИНУВАТИВ "РЕГІОНИ" В АБСУРДІ І ВИМАГАЄ НОВУ КОАЛІЦІЮ

Вівторок, 8 липня 2008, 10:57

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк вважає "абсурдом" заслуховування звіту Кабміну за відсутності нової коаліції, але констатує, що для цього є всі регламентні підстави.

Про це він заявив у вівторок на засіданні парламенту, інформуючи про результати засідання голів фракцій.

За словами Яценюка, на засіданні Партія регіонів, а також фракції КПУ та блоку Литвина поставили вимогу заслухати питання відповідальності уряду.

Реклама:

"Не хотів давати політичних оцінок, але дозволю собі коротко прокоментувати. Вважаю розгляд такого питання нічим іншим як політичним абсурдом. Було би абсолютно зрозуміло, якби булла сформована нова коаліція, новий склад Кабміну і таким чином було би конституційне рішення про передачу влади новому складу уряду", - сказав Яценюк.

"Сьогодні в опозиції є всі юридичні можливості для прийняття такого рішення, але, я так розумію, не вистачає політичних можливостей", - зауважив голова парламенту.

Яценюк зазначив, що "змушений констатувати", що закон про Кабмін передбачає імперативну норму про необхідність розгляду питання про відповідальність уряду протягом 10 днів із моменту внесення такого акту.

ВІДЕО ДНЯ

Відповідно до 225 статті регламенту таке питання включається до порядку денного без голосування.

"Формально юридично збережені правові норми щодо внесення цього питання до парламенту та розгляду протягом 10 днів. Тобто є підстави говорити, що ця резолюція може розглядатися парламентом", - зазначив Яценюк.

Водночас він нагадав, що згідно зі статтею 87 конституції має розглядатись не постанова, а резолюція про відповідальність Кабміну.

"Єдиний раз у стінах парламенту була проголосована саме резолюція недовіри уряду. Це була резолюція недовіри прем’єр-міністру Ющенку, яка була прийнята саме у формі акту резолюції недовіри", - зауважив голова парламенту.

Він також нагадав, історію 2006 року, коли парламент ухвалив постанову про відставку уряду Юрія Єханурова, а потім через півроку скасував власну "неконституційну постанову" на підставі подання президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування