Семенюк заявила, що на неї "наїхав" АвтоКрАЗ

Середа, 9 липня 2008, 09:55

Фонд держмайна звинувачує БЮТ у використанні спеціальної контрольної комісії Верховної Ради по приватизації в лобіюванні інтересів компанії "Автокраз" (Кременчук, Полтавська область) для придбання нею холдингової компанії "Луганськтепловоз" (Луганськ).

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ФДМ, інформує "Обком" із посиланням "Українські новини".

"Події в спеціальній контрольній комісії 3 липня вкотре підтвердили, що боротьба за те, щоб власником "Луганськтепловозу" усе-таки став бютівець Костянтин Жеваго з компанією "АвтоКрАЗ", не тільки продовжується, але й набирає обороти", - цитує прес-служба слова голови ФДМ Валентини Семенюк-Самсоненко.

За її словами, ті депутати, які лобіюють інтереси компанії "АвтоКрАЗ", являють серйозну загрозу для майбутнього "Луганськтепловозу".

Семенюк зазначила, що низка компаній, включаючи "АвтоКрАЗ", не були допущені до участі в конкурсі з приватизації "Луганськтепловозу", тому що їхні інвестпропозиції не відповідали нормам законодавства.

Також вона нагадала, що за умовами конкурсу, оголошеного в 2006 і проведеного в 2007 році, у перші три роки власник повинен реалізувати інвестиційну програму в обсязі 300 млн. гривень (1 рік – 120 млн. гривень, 2 рік - 100 млн. гривень, 3 рік - 80 млн. гривень), забезпечити розробку нових видів локомотивів, забезпечувати щорічне збільшення доходу від реалізації продукції не менше, ніж на 20%.

Як повідомлялося, раніше Семенюк заявила, що рішення спецкомісії Верховної Ради з приватизації від 3 липня про незадовільну роботу фонду в 2007 році обумовлено політичними причинами.

Серед порушень спецкомісія назвала: обмеження ФДМ кількості учасників конкурсів із продажу "Луганськтепловозу", Комсомольського рудоуправління (Донецька область) і інших компаній; неухвалення заходів для повернення в держвласність Нікопольського заводу феросплавів; незаконне узгодження зменшення держчастки акцій у статутному фонді компанії "Дніпроенерго" (Запоріжжя).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування