У "НУ" Балозі відвели "санітарну функцію", але чекають, що він їх використає

Середа, 9 липня 2008, 11:46

У партії "Єдиний центр" не приховують свого бажання бачити главу секретаріату президента Віктора Балогу на посаді глави партії.

"Усе буде залежати від нього. Але якби Балога дав згоду, то члени партії, звісно, підтримали б його кандидатуру", - заявив у вівторок "Комерсанту-Україна" член ЄЦ, народний депутат Василь Петьовка.

Як повідомлялося, ще одним кандидатом на посаду глави "Єдиного центра" є нинішній лідер партії Ігор Кріль. Остаточне рішення про те, хто буде главою партії, стане відомо після з'їзду ЄЦ, запланованого на 12 липня.

У той же час, Балога у вівторок, 8 липня, подав заяву про вступ у лави "ЄЦ".

І в коаліції, і в опозиції "Комерсанту" заявили, що вступ Балоги в ЄЦ був передбачуваний.

Заступник глави фракції "НУ-НС" Тарас Стецьків сказав: "ЄЦ у моєму розумінні виконує санітарну функцію – він виймає з "Нашої України" усе погане, що в ній є, і думає, що з цього щось виросте. А Балога вважає, що він цю санітарну функцію повинен посилити".

Як відомо, Балога раніше вийшов з "Нашої України". Однак у своїй заяві він зазначив, що в "Єдиному центрі" своїми партнерами по демократичному табору в першу чергу бачать "Нашу Україну".

Депутат "НУ-НС" Ксенія Ляпіна ("Наша Україна") на це заявила: "Я не розумію, чому потрібно було розвалювати "Нашу Україну", а потім пропонувати стратегічне партнерство?!"

"Схоже, що хтось готується до позачергових виборів, але хоче ввійти з нами в блок і за рахунок нашої партії пройти у Верховну Раду як окремий суб'єкт", - вважає Ляпіна.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування