Заступника голови федерації профспілок впіймали на хабарництві

Середа, 9 липня 2008, 12:39

Працівники Управління боротьби з організованою злочинністю та Антикорупційного бюро ГУБОЗ МВС затримали заступника голови федерації професійних спілок України під час отримання хабара у сумі 50 тисяч доларів США.

Як повідомив заступник начальника УБОЗ ГУМВС України в Києві Юрій Мороз, ці кошти посадовець вимагав та отримав від громадянина Італії, керівника однієї з будівельних фірм, за надання переваг в отриманні інвестиційного договору на реконструкцію одного із санаторіїв у Закарпатській області.

Італійська фірма мала намір вкласти в реконструкцію цього санаторію 150 мільйонів доларів. Один з керівників ЗАТ "Укрпрофоздравниця", який також був задіяний у злочинній схемі вимагання і отримання хабара, дав зрозуміти іноземним інвесторам, що за підписання протоколу про наміри вони мають сплатити 50 тисяч доларів.

Під час передачі коштів у столичному ресторані-піцерії хабарника було затримано "на гарячому" працівниками спецпідрозділу боротьби з організованою злочинністю, повідомляє сайт МВС.

У нього крім грошей вилучено інші речові докази, зокрема протокол про наміри щодо інвестицій.

За цим фактом слідчим відділом прокуратури Києва порушено кримінальну справа за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 „Одержання хабара” Кримінального кодексу України.

Чиновника затримано в порядку ст. 115 Кримінально-процесуального кодексу України на троє діб, до обрання судом міри запобіжного заходу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News