Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко пригрозив людині Ющенка відповідальністю через Жванію

Середа, 9 липня 2008, 15:23

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко попереджає заступника глави секретаріату президента Ігоря Пукшина про відповідальність за тиск на співробітників МВС.

Про це він заявив, відповідаючи на запитання щодо справи про позбавлення українського громадянства народного депутата від "НУ-НС" Давида Жванії, повідомляє Ліга.

Луценко зазначив, що ще не знайомий із поданням Генеральної прокуратури щодо необхідності вилучення паспорта громадянина України у Жванії.

"Мені відомо, що якесь подання прокуратури існує, мені відомо також, що співробітник секретаріату пан Пукшин особисто його вручив генералу Яремі (начальнику ГУ МВС у Києві), особисто здійснює тиск на представників міністерства, що я вважаю неприпустимим, і попереджаю його про відповідальність за тиск на співробітників органів внутрішніх справ", - сказав він.

Луценко повідомив, що ознайомиться з поданням Генпрокуратури й у встановлений час у встановленому порядку в рамках компетенції МВС буде ухвалене законне рішення.

"На даний час я можу сказати, що паспорт видавався давно, як ви розумієте. За терміном давності навіть базові документи, такі як картка обліку, анкети, знищені давним-давно, ще до мого приходу в міністерство. Якщо я не помиляюся, документи зберігаються не більше п'яти років, а минуло вже більше десяти", - зазначив глава МВС.

"Тому як діяти у цій ситуації неординарній, поки що мені невідомо. Юристи міністерства зараз вивчають усі наші можливості, компетенцію, і рішення буде ухвалено у встановленому законом порядку", - повідомив Луценко.

"У даному випадку мені здається, що штучний ажіотаж і особиста зацікавленість пана Пукшина і, мабуть, пана Балоги, який є його безпосереднім начальником, просто заважає розгляду цієї неординарної ситуації, пов'язаної з тричі народним депутатом України", - додав він.

Як відомо, 2 липня Апеляційний суд Києва скасував рішення Радянського районного суду Києва про підтвердження 10-річного проживання Жванії на території України, що дозволило йому свого часу отримати українське громадянство.

18 червня Апеляційний суд Києва дозволив Генеральній прокуратурі оскаржити рішення Радянського районного суду Києва про підтвердження проживання в Україні Жванії, на підставі якого він отримав українське громадянство.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...