Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко пропонує влаштувати на Януковича, Литвина і Симоненка автоатаку

Середа, 9 липня 2008, 15:33

Прем’єр Юлія Тимошенко запевняє, що Кабмін на засіданні в середу вирішив всі проблеми автоперевізників і тепер справа лише за Верховною радою, яка має ухвалити зміни до бюджету.

Про це прем’єр повідомила на брифінгу у середу.

За її словами, уряд розглянув питання, яке "багато років не вирішувалося в Україні", пов’язане з роботою автоперевізників.

Тимошенко відзначила, за багато років у цих компаній і людей накопичилось багато проблем, які вони не могли вирішити – це і процедури на кордоні, і неправильне оподаткування ПДВ, і дорожні правила і процедури в ДАІ.

"Сьогодні ми всі разом, включаючи митну службу, системно вивчили питання авто перевізників. Ми знайшли порозуміння по кожному питанню, прийняли постанови уряду, які спрощують їм всі процедури проходження техогляду, забезпечують спеціальні правила на дорогах, зміни до законів про оподаткування, зробили митні процедури, як вони хотіли", - повідомила Тимошенко.

Тепер, за словами прем’єра, питання за лишилося за Верховною Радою, оскільки кілька вимог автоперевізників закладені у змінах до бюджету на 2008 рік.

"Ми звернулись до автоперевізників, щоб вони весь свій потенціал, які вони хотіли направити на страйк, направили на спілкування з Верховною Радою, зокрема з депутатами партії регіонів, блоку Литвина і КПУ", - зазначила Тимошенко.

Крім того, прем’єр повідомила, що уряд "фундаментально взявся за наведення порядку в атомобільному будівництві – в бюджеті виділяємо в 5 разів більше грошей, ніж в минулому році".

За словами Тимошенко, відбудеться демонополізація "Укравтодору" і будівництво доріг місцевого значення буде передано в регіони разом з грошима. Крім того, на будівництво доріг будуть оголошувати тендери.

Як відомо, автоперевізники збирались страйкувати під адмінбудівлями, зокрема і Кабміном. Але відбулося пікетування лише КМДА. Після цього мер Черновецький пригрозив подати на них до суду за блокування київських доріг.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування