Тимошенко зібралась повкручувати нові лампочки

Середа, 9 липня 2008, 15:58

Уряд ухвалив державну концепцію регулювання роботи суб’єктів природних монополій на ринку комунальних послуг.

"Ми ухвалили цю концепцію, яка дає можливість державі увійти в систему детального контролю, як встановлюються тарифи на ЖКГ", - повідомила Тимошенко на брифінгу для журналістів після засідання Кабміну.

Також уряд ухвалив спеціальне інспектування, якої якості надаються комунальні послуги.

Тимошенко повідомила журналістам про нову ініціативу уряду про встановлення у всіх бюджетних установах світлодіодних ламп, замість ламп розжарювання.

"Лампи розжарювання витрачають 30% енергії просто в нікуди – на обігрів приміщення. Це тоді, коли світ вже розробив освітлювальні прибори на базі світлодіодних джерел", - зазначила прем’єр.

Прем’єр пообіцяла лобіювати інтереси виробників світлодіодних ламп, а поки в Україні не налагоджене їх виробництво, завозити низькоенергетичні лампи з-за кордону.

Серед інших питань у середу на засіданні уряд затвердив програму розвитку промисловості до 2017 року.

"Ми, як уряд, бачимо своє призначення в стратегічному плануванні і стратегічних реформах, а не тактичному гасінні пожеж. Саме тому ми хочемо комплексно подивитися на реформи в структурі промислового виробництва", - зазначила Тимошенко.

Крім того, за словами Тимошенко, уряд ухвалив проект адміністративно-процедурного кодексу, який передбачає сувору відповідальність чиновника за ненадання інформації громадянам. Прем’єр повідомила, що уряд проситиме Раду розглянути цей проект як першочерговий.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування