Ющенко – про бюджет: "У мене є право на вето... і я його використаю"

Середа, 9 липня 2008, 16:01

Президент Віктор Ющенко критично оцінює внесений урядом проект змін до Державного бюджету-2008.

Про це він заявив під час українсько-мальтійського бізнес-форуму, повідомляє прес-служба президента.

"Мене не влаштовують зміни до бюджету 2008 року, не влаштовує багато речей, які пробують привнести у зміни до цього документа", - сказав Ющенко.

"Жити політикою популізму, підігрівати інфляцію слабкою бюджетною політикою – це непродумана робота влади", - додав він, закликавши відмовитися від такого типу політики.

Останні події

Ющенко нагадав про необхідність через зміни до бюджету компенсувати найбільш вразливим верствам населення втрати, спричинені інфляцією.

Президент нагадав, що за 6 місяців інфляція склала 15,5 %.

Глава держави поставив завдання довести цей показник до однозначного числа. "Ця надмета повинна бути для будь-якого уряду, для будь-якої влади", - наголосив Ющенко.

На думку президента, окрім посилення захисту найуразливіших верств населення, зміни повинні передбачати спрямування додаткових коштів на розвиток економіки і покриття дефіциту бюджету:

"Решту ми направляємо на покриття дефіциту бюджету і програми розвитку".

Також глава держави нагадав про своє право ветувати прийняті Верховною Радою закони.

"Принаймні у мене є право на вето таких непродуктивних змін і доповнень до бюджету, і я його використаю", - сказав Ющенко, висловивши сподівання, що у парламенті відбудеться професійна дискусія щодо змін до головного фінансового документа країни.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування