Тимошенко вірить, що Ющенко не дасть команду її топити

Середа, 9 липня 2008, 16:11

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко вірить, що президент Віктор Ющенко не дасть команди представникам фракції НУНС голосувати за її відставку, а без них необхідна кількість голосів у Верховній Раді не набереться.

Про це вона заявила в середу на прес-конференції, відповідаючи на питання журналістів, повідомляє Ліга.

Тимошенко відзначила, що питання про відставку уряду Партія регіонів підняла для того, щоб не допустити прийняття змін у Держбюджет на 2008 рік.

"Але голосів у них на це немає. У них можуть з'явитися голоси на це тільки в тому випадку, якщо частина пропрезидентської фракції - "Наша Україна" - за це проголосує. Але я вірю в те, що президент не дасть такої команди, і що пропрезидентська фракція за таку дурість голосувати не буде. А в цьому випадку в опозиції навіть близько голосів для відставки уряду не вистачає", - сказала прем'єр.

Вона також відзначила, що якщо необхідна кількість голосів і є, їх власники повинні сформувати нову коаліцію, подати пропозиції по новому складу уряду, нову кандидатуру на посаду прем'єр-міністра і спікера.

"Поки в них цього нема, це означає, що в них немає голосів за відставку уряду. І це робиться винятково для того, щоб не допустити виділення країні, галузям, людям 30 мільярдів гривень, які уряд зібрав у бюджеті, і на які ми хочемо збільшити доходи бюджету. От така політично неприваблива ситуація", - зазначила прем'єр.

Глава уряду також звернулася до усіх хто голосував за Партію регіонів і Блок Литвина, із проханням поспостерігати за тим, як їх обранці голосують за народ України.

"Нехай за цим спостерігають шахтарі, аграрії, суднобудівники, авіабудівники, нехай усі спостерігають за тим, як народні депутати, у яких фракціях служать народу", - відзначила Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування