Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко просить Ющенка вплинути на своїх людей у плані курятини

Середа, 9 липня 2008, 16:21

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко просить президента Віктора Ющенка переконати керівника Держуправління справами Ігоря Тарасюка знизити ціни на м'ясо курки на своїх підприємствах.

Про це вона заявила в середу на прес-конференції, повідомляє Ліга.

Тимошенко відзначила, що, відповідно до досліджень уряду, рентабельність даного підприємства складає від 150 до 200%.

"Я звертаюся до президента: мені не вдалося домовитися з цими виробниками курятини в секретаріаті президента, не вдалося домовитися про повернення до нормальних ринкових цін, хоча б таким як у Європейському Союзі, не говорячи вже про те, щоб зробити їх трохи нижче", - поскаржилась прем'єр.

"І якщо президент сьогодні дійсно стурбований інфляцією – а я бачу, що він постійно заявляє про це – вивчити статистику, подивитися, хто в країні тягне практично ціни на курятину нагору і поговорити зі своїми співробітниками і просто сказати їм, що не потрібно в країні штучно, під замовлення, щоб нашкодити сьогодні країні й урядові, а власне, нашкодити кожній людині, абсолютно непрогнозовано підвищувати ціни на курятину", - сказала Тимошенко.

У середу прем'єр-міністр, коментуючи дані Держкомстату про інфляції за червень, що склала 0,8%, повідомила, що єдиною інфляційною позицією залишається ціна на м'ясо курки найбільшого виробника, пов'язаного з керівником ДУС Тарасюком.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...