Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка ще раз вщипнули Тимошенко за "Одеса-Броди"

П'ятниця, 1 серпня 2008, 10:41

У секретаріаті президента вважають, що останні заяви керівництва уряду щодо перспектив забезпечення аверсного напрямку використання нафтопроводу "Одеса-Броди" свідчать про намір Кабінету Міністрів і надалі саботувати реалізацію цього проекту.

Про це заявив заступник глави секретаріату президента Андрій Гончарук, повідомляє прес-служба президента.

Гончарук нагадав, що указом президента була створена робоча група, яка розробила і розпочала реалізацію плану організаційних, юридичних і технічних заходів із забезпечення в 2008 році умов переведення нафтопроводу "Одеса – Броди" в аверсний режим роботи.

"З боку керівництва Кабінету Міністрів не виникало жодних офіційних заперечень і не надходило ніяких інших пропозицій. І раптом в останній момент прем'єр-міністр без попереджень і адекватних пояснень фактично зірвала роботу", – сказав Гончарук.

Він зазначив, що під час засідання Ради нацбезпеки і оборони 28 липня діяльність Кабінету Міністрів щодо забезпечення проектного використання нафтопроводу "Одеса – Броди" була визнана незадовільною, "оскільки він фактично саботував можливість такого використання".

Гончарук наголосив, що за рішенням РНБО, "яке відповідно до Конституції є обов'язковим для всіх органів влади в Україні", Кабінет Міністрів має до 1 вересня завершити усі необхідні юридичні й організаційні роботи для того, аби аверсне використання "Одеса – Броди" стало можливим.

"Відповідно до рішення РНБО, буде розглянуто будь-які пропозиції, які передбачатимуть постачання реальних об'ємів нафти. Якщо, скажімо, необхідний нафтовий ресурс знайдеться у компанії "Єдині енергетичні системи", вона має право внести відповідні пропозиції. Єдина вимога – пропозиції ці повинні бути надані вже найближчим часом. Бо зволікання працюють проти можливості аверсу "Одеса – Броди", а отже – проти національних інтересів України", – заявив він.

"У ситуації, що склалася, уряд повинен не шукати приводів і далі саботувати реалізацію цього критично важливого для національної безпеки проекту, а сумлінно і вчасно виконати рішення РНБО", – додав Гончарук.

Як відомо, до Конституційного суду надійшло конституційне подання 59 депутатів щодо відповідності Конституції указу президента, який стосується нафтопроводу "Одеса-Броди".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування