Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна теж пораділа затримці Караджича

П'ятниця, 1 серпня 2008, 10:50

Україна приєдналася до заяви головуючої в Європейському Союзі Франції, у якому вітається передача колишнього лідера боснійських сербів Радована Караджича Міжнародному трибуналові по колишній Югославії в Гаазі.

Про це говориться в заяві, текст якого приводить Обком з посиланням Українські новини.

Євросоюз вважає, що арешт сербською владою Караджича і його наступна видача трибуналу свідчать про істотний прогрес на Західних Балканах і про відновлення Сербії в Європі.

ЄС закликає Сербію продовжувати таку політику, визначити місцеперебування двох людей, що залишилися, яким пред'явлені схожі обвинувачення, і передати їх у Гаагу.

На думку Євросоюзу, суд над Караджичем, обвинуваченим у геноциді, злочинах проти людства і військових злочинів, внесе свій внесок у розкриття правди і виконає зобов'язання перед жертвами і їх родинами по забезпеченню правосуддя.

ЄС підтримує міжнародний трибунал у його необхідній і зразковій роботі.

За повідомленнями засобів масової інформації, 21 липня сербські спецслужби заарештували Караджича, пізніше він був переданий Міжнародному трибуналу по колишній Югославії в Гаазі.

Караджича обвинувачують у військових злочинах, зроблених у Боснії в 1992-1995 роках, геноциді мусульманського населення міста Сребрениця, де в липні 1995 року були убиті близько 7,5 тис. осіб.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування