У Ющенка хочуть від Тимошенко ще 3 мільярди на СНІД

П'ятниця, 1 серпня 2008, 14:10

Секретаріат президента вважає неефективною роботу Кабінету Міністрів у боротьбі з ВІЛ/СНІДом.

Про це заявила заступник глави секретаріату Марина Ставнійчук на брифінгу в п'ятницю, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

"Кабмін діє дуже неефективно у подоланні цього захворювання", - сказала вона.

На думку Ставнійчук, про це свідчать 4 проблеми, що існують в Україні: відсутність єдиної системи координації урядових і неурядових органів і якісного надання медичної допомоги хворим, недостатність фінансування заходів для протидії поширення ВІЛ/СНІДу, невведення підтримуючої терапії для наркоманів, недостатність протидії незаконному обороту сильнодіючих лікарських препаратів.

Говорячи про проблему фінансування заходів протидії епідемії ВІЛ/СНІДу, Ставнійчук нагадала, що сума коштів держави, спрямована на зазначені цілі поточного року, складає 108 млн. грн., однак "цього недостатньо".

За її словами, кошти для ефективної реалізації програми боротьби зі СНІДом мали складати на період 5 років до 6,5 млрд. грн., але проект уряду передбачає лише цифру 3,5 млрд. гривень.

"Якщо зупинитися на цифрі в 3,5 млрд. грн., Україна ризикує вийти за темпами поширення ВІЛ-інфекції на перше місце в Європі. Це серйозна пересторога для української держави і для уряду в цьому питанні", – зазначила Ставнійчук, повідомляє прес-служба президента.

Як відомо, ООН опублікував звіт про те, що на тлі загального скорочення у світі числа нових ВІЛ-інфікованих у низці ключових країн, у тому числі в Китаї, Росії і Україні, темпи поширення ВІЛ продовжують зростати.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...